Headerbild

Kostföreläsning "Maten som gör skillnad"

2022-02-02 i Allmänt

Kostföredrag tisdag 8/2 kl. 17:30-19:30 (Mimers hus Hörsal 1) Öppet för alla aktiva, föräldrar och ledare. Varmt välkomna!

"KANOT – en energikrävande idrott & Maten som gör skillnad!"
 
Kostföredrag tisdag 8/2 kl. 17:30-19:30
Mimers hus Hörsal 1
 
Öppet för alla aktiva, föräldrar och ledare. Inte minst viktigt för som tränar mycket och direkt efter skolan!
 
Ett samarbete mellan Kungälvs Kanotklubb, Kungälvs Roddklubb och RF/SISU

Varmt välkomna!
 
Ta reda på vad DU får för effekt!!
Att kosten har stor betydelse för såväl hälsa som idrottsprestationer är ingen hemlighet.
Rodd och kanot är utmanande idrotter med stor energiåtgång. För ungdomar under tillväxt, utveckling och ofta fullt upp i livet med träning, skola och övrig fritid kan måltidsvanor bli en tuff utmaning.
Med enkla, vardagsnära råd kommer man långt för att förändra det som har betydelse för långsiktig hälsa och för att kunna fortsätta utvecklas i sin idrott.
 
 
Patricia "Pyri" Badh (från Näringsrätt Kostrådgivning) är Leg Dietist med specialisering inom idrottsnutrition och har lång erfarenhet av kostrådgivning för idrottare i såväl barn- och ungdomsklubbar som på elitnivå.
 
För egen del var det fotboll som gällde upp till 20-års ålder men senaste 20 åren främst löpning och längdskidåkning på motionsnivå.
 
Pyri är utbildad via Internationella Olympiska Kommitténs 2-åriga diplomutbildning inom Sport Nutrition som leds av flera av världens ledande forskare inom idrottsnutrition. Utbildningen borgar för kontinuerligt uppdaterade och vetenskapligt underbyggda råd anpassade för rätt målgrupp.